DOLGU NEDİR?

Dolgu, deri altında kaybolan yağ tabakası, kollajen maddeler, yer çekimine bağlı sarkmalar, kırışıklıklar, çökme ve bozukluklara karşı uygulanan bir yöntemdir. Dolgu, sadece yüzde değil aynı zamanda vücudun farklı yerlerine de uygulanabilir.

DOLGUNUN UYGULANDIĞI ALANLAR

Dolgu, birçok alanda kullanılmaktadır. Estetik amaçlı ve sağlık amaçlı dolgu yöntemi uygulanmaktadır. Uygulanan bazı yerler:

Eller de dolguya uyumlu bölgeler arasındadır. Yaşa bağlı buruşan, derisi gevşeyen ellerin, eski haline kavuşması için dolgu etkili bir yöntemdir. 

İnce dudaklara sahip kişiler de daha dolgun, estetik görüntü elde etmek amacı ile dolgu kullanılır. 

Alında meydana gelen çizgileri yok etmek için dolgu kullanılır. 

Elmacık kemiklerde zaman içerisinde yağ dokusu kaybı meydana gelir. Buna bağlı deride gevşeme, çökme oluşur. Dolgu ile bu kayıplar doldurulur. Bu alanlar dışında;

Kulak memesi, kalça, çene, göz çevresi, kaşların arası, boyun ve dekolte çevresinde dolgu uygulanır. 

Ayrıca burun bölgesinde de dolgu işlemi uygulanır. Burun ameliyatı olmak istemeyen hastalar için de dolgu alternatif niteliğindedir. Hafif kemerli burunlar, yüze oranla küçük burunlar, burun köküne göre küçük olan burun kanatları, travma sonrası hasar gören, çöken burunlar için dolgu uygulamak mümkündür.

DOLGU İLE HANGİ SORUNLAR DÜZELTİLEBİLİR?

Dolgu uygulaması kişilerin rahatsız oldukları bölgelerin düzeltilmesi, estetik olarak güzel görünmesi amacı ile yapılan işlemdir. Ameliyat gerektirmeyen ancak estetik olarak da müdahale edilmesi gereken küçük değişimler dolgu ile gerçekleştirilebilir. 

Burun kemeri düzleştirme, çene hacmini arttırma, dekolte bölgesindeki asimetrik görüntü, göz altı çukurlarını yok etmede, kaz ayağı görüntüsünü gidermede, yüz ovalinin yeniden düzeltilmesinde, kaşların kalkık görünmesinde, bacak ve diz çevresindeki çökmelerde, dolgu işlemi uygulanmaktadır. 

DOLGU SÜRESİ

Dolgu işleminin süresini söyleyebilmek için öncelikle hangi çeşit dolgu işlemi yapıldığının bilinmesi gerekir. Geçici dolgu, yarı geçici dolgu, kalıcı dolgu arasında zaman farkları bulunmaktadır. Geçici dolguların süresi en az altı ay denilebilir. Ancak süreyi kesin olarak söyleyebilmek için kişinin sağlık durumu, uygulanan dolgu ve malzeme, beslenme alışkanlığı, kendine ne kadar dikkat ettiği gibi huşular belirleyicidir. 

Dolgunun tekrarlanması, etkisini arttırmaktadır.  Süresi ortalama 1 yıldır.

DOLGU SONRASI ESKİYE DÖNÜLÜR MÜ?

Dolgunun etkisi geçtikten sonra yeniden eski halinize dönmezsiniz. Daha kötü bir netice ile de karşılaşmazsınız. Dolgu işlemi, uygulandığı alanı korumaya alır. Kırışıklığın, çöküntünün, sarkmanın artmasını bir nevi durdurur. Etkisi kaybolduğunda da deri eski halinden daha iyi durumda olur. 

DOLGU VÜCUDA ZARAR VERİR Mİ?

Dolgunun vücuda herhangi bir zararı yoktur. Ancak bu işlemin uzman tarafından yapılması çok önemlidir. Bu alanda eğitim almamış, uzmanlaşmamış kişilere kesinlikle itibar edilmemelidir. Aksi halde istenmeyen sonuçlara maruz kalınabilir. 

DOLGU SONRASI YAN ETKİLER

Dolgu sonrası kısa süreli yan etkiler görülebilir. Bunlardan bazıları: Kızarıklık, morartı, şişliktir. Bu etkiler uzun süreli değildir.